Hz Musa Filmi Türkçe dublaj - Ailede Huzur - Aile Huzuru

Breaking

Post Top Ad

Responsive Ads Here

23.3.20

Hz Musa Filmi Türkçe dublaj




Hz Musa Filmini Türkçe dublaj olarak izleyebilirsiniz. hz Musa Peygamber hakkında yapılmış harika bir film. Hz Mus'nın haytını, mucizelerini ve özellikle denizin yarılması mucizesini net olarak gösteren bir film.

Hz Musa Kimdir? 

Hz. Musa, Allah'ın kitap verdiği peygamberlerdendir. Hz. Yusuf peygamber Hz Yakup zamanında yaşanan olaylar sonrasında  İsrailoğullarını Mısır'a götürmüştü. Yıllar sonra Mısır yöneticileri tarafından  israiloğulları köleleştirilmiştir. Hz. Musa da bu dönemde Mısır topraklarında dünyaya gelmiştir. Mısır yönetimi ve halkının İsrailoğulları'nı alt tabaka olarak görmeleri ve sonrasında köleleştirmesinden dolayı işkenceler ve eziyetler baş göstermiştir. Mısır'ın yöneticisi Firavun, kendisine gelen bazı kehanetler ve ya gördüğü rüyalardan sonra İsrailoğulları soyundan gelen bütün bebeklerin öldürülmesini istemiş ve birçoğunu öldürtmüştür. Hz. Musa'nın annesi kendisine Allah tarafından gösterilenbir yol ile bebeğinin öldürülmemesi için, Musa as'ı bir sepetin içine koymuş ve Nil Nehri'ne bırakmıştır.

Hz Musa hayatı

Hz. Musa sepette küçük bir bebek olarak bir süre nehirde gittikten sonra nehir kıyısında bulunmakta olan Firavun'un eşi tarafından fark edilmiş ve kendisi bebeği saraya almıştır. Bebek bütün bakıcıların bakımını retddetmiş, hiç bir bayanın sütünü içmemiştir. Daha sonra kız kardeşinin saraya girerek bu bebek için bir bakıcı bulabileceğini söylemiş ve gerçek annesi saraya gelerekHz Musa'ya bakmaya başlamıştır. Hz. Musa süt emmeye başlamış ve hem annesi hem de kendisini firavunun sarayında beraber yaşamıştır.

Hz. Musa sarayda prens Firavun ile birlikte büyümüştür. Şehirde kavga eden insanları ayırmak isterken kazaen ölen bir Mısırlıdan dolayı cezalandırılmaktan ve öldürülmekten korktuğu için sarydan ayrılmış, ve başka bir topluluk olan medyen halkının yanına gitmiştir.

Daha sonra kendisine verilen peygamberlik görevi ile birlikte kendisi gibi peygamber olan kardeşi Harun ile beraber Firavunu hak dinine davet etmiştir. Firavun ve yardımcılarının Hz Musa ve Harun'a inanması dolayısıyla  bir çok olaylar olmuştur.

Hz. Musa'nın Mucizesi

Mısır da Firavununun İsrailoğulları'na yapmış olduğu ağır eziyet ve işkenceler olmasına rağmen Hz. Musa'ya inananların sayısı da giderek çoğalır. Hz. Musa'nın göstermiş olduğu  asasının yılan olması, elinin bembeyaz olması gibi pek çok mucizeler sonucunda, Firavun İsrailoğulları halkının Mısır'dan ayrılmaları konusunda ikna olur.
Bir gece yarısı İsrailoğulları Mısır dan ayrılır. Fakat Firavun verdiğikararı bozar ve askerleri ile birlikte İsrailoğulları halkının peşine düşer. İsrailoğulları Kızıldeniz'e ulaşmalarına rağmen arkalarında da Firavun ve ordusu vardır. İki arada kalan İsrailoğullarını kurtarmak için Allah  Hz. Musa'ya yeni bir mucize verir. Hz. Musa elinde bulundurduğu asasını denize vurur ve Kızıldeniz  ortadan ikiye ayrılır. Hz. Musa ile İsrailoğulları'na geçebilmeleri için bir yol açılmıştır.

Hz Musa hayatı hakkında

İsrailoğulları'nın denizin öbür tarafına geçtiğini gören Firavun, onların arkasından denize girer. Firavun ve askerleri denizin orta kısmına geldiğinde Hz. Musa tarafından açılmış olan deniz tekrar kapanır. Firavun ve askerleri Kızıldeniz'de boğularak can verirler.

Hz. Musa peygambere tur dağında kutsal kitap olan Tevrat indirilmiştir. Daha sonra İsrailoğulları kendi aralarında bir ayrılığa düşerler ve herkes kendi inandığı dini uygulamaya ve yaymaya başlar. Hz. Musa peygamberin yaymak istediği dine karşı duranlar ve isyan edenler çöllerde susuzluktan helak olarak can vermişlerdir. Hz. Musa peygamberin inancını benimseyenler ve yanında bulunanlar ise Lut Gölü'nün kenarına yerleşerek kendilerine bir yaşam kurmuşlardır. Hz. Musa 120 yaşında ölmüştür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz yorum için teşekkür ederiz. Size sağlıklı ve huzurlu günler dileriz.